tisdag 3 april 2012

67 dagar med tystnad från Socialdemokraterna och Stefan Löfven!

Inom tystnadens parti råder det total stiltje från deras partiledare Stefan Löfven. Sällan har väl en taktik varit tydligare än i Stefan Löfvens fall. Men över tre månader utan tendens till politiska förslag börjar bli smått löjligt.

Frågan är om det verkligen är på detta viset som Socialdemokraterna vill framstå? Som ett parti som inte har något att säga inom politiken? Med en partiledare som inte vågar göra några uttalande? Tre månader utan initiativ, tre månader som inneburit noll och ingenting från Sveriges största riksdagsparti!

Med tanke på vad Mona Sahlin säger när hon låter sig intervjuas i SVT-produktionen "Min sanning" är det egentligen inte speciellt konstigt att tystnad råder inom socialdemokratin. Socialdemokraterna har helt enkelt ingen egen politik att föra fram!

Det som trots allt har sipprat fram från Stefan Löfven tyder på att han står oerhört långt från de bägge övriga oppositionspartierna som media envisas med att räkna samman till det rödgröna alternativet.

Faktum är att Stefan Löfven på många punkter står betydligt närmare moderaterna än vänsterpartiet och miljöpartiet. I frågan om att exportera vapen placerar han sig till och med på högersidan av moderaterna och menar att det är bra att Sverige exporterar vapen till diktaturregimer. I kärnkraftsfrågan är han på samma linje som Jan Björklund och vill se utökad kärnkraftsindustri istället för mer förnybar energi. Att Stefan Löfvens värderingar ska kunna formuleras till en socialdemokratisk politik som ska leda till samarbeta med vänsterpartiet och miljöpartiet innebär en omöjlig ekvation.

Frågan är hur länge den socialdemokratiska lättnaden för att ha sluppit undan Håkan Juholt kommer att hålla i sig? Någon gång måste ju till och med den mest inbitne socialdemokraten tycka att det är dags att formulera ett politiskt förslag!


Media: Svd1, Svd2, AB, SVT, Exp

Bloggar: Martin Moberg, Johan Westerlund, Peter Högberg, Tokmoderaten, Kent Persson

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...