lördag 31 mars 2012

Socialdemokraterna tycker det är bra att exportera vapen till diktaturregimer!

Kritiken mot Sveriges vapenavtal med Saudiarabien har varit svidande. Många anser att detta gamla socialdemokratiska avtal skulle ha avbrutits av Alliansen när de tillträdde. Det finns till och med vissa socialdemokrater som varit drivande i kritiken mot att Alliansen inte gjort detta.

Därför är det intressant att Urban Ahlin som är Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson idag tydligt uttalar att med en eventuell S-regering kommer detta avtal med diktaturen Saudiarabien att fullföljas.

Just denna fråga huruvida Sverige ska exportera vapen till ett diktaturland är de facto den enda fråga som Stefan Lövén varit riktigt tydlig i sedan han tillträdde. Stefan Lövén har nämligen uttalat sig att han ser det som positivt att Sverige exporterar vapen till just diktaturländer såsom Saudiarabien.

Med tanke på att socialdemokraternas partiledare och nu även deras utrikespolitiske talesperson uttalar sådant starkt stöd för Sveriges vapenaffärer med Saudiarabien blir de kritiska ord som tex Mikael Damberg uttalat mest till trams vilket innebär att Mikael Damberg, trots att han är gruppledare, talar mot den politik som hans partiledare och ansvarig talesperson driver.

I och med att Stefan Lövén är en stark förkämpe för svensk vapenexport samtidigt som Miljöpartiets Gustav Fridolin är en stark motståndare ter sig tanken på ett samarbete mellan dessa bägge båda partier som helt orealistiskt. Därför borde media upphöra med att ständigt skriva om det rödgröna alternativet inom svensk politik. Det rödgröna alternativet finns helt enkelt inte!


Media: AB, DN1, DN2, DN3, DN4,
Svd1, Svd2, SR1, SR2, SVT, Exp, GP


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Socialdemokraterna tycker det är bra att exportera vapen till diktaturregimer. Det gör väl Centern också, för de ingår väl i alliansen ? Eller de kanske inte har någon talan i alliansen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till skillnad från Socialdemokraterna vill Centerpartiet att regelverket för export och import av försvarsmateriel skärps.
   Centerpartiet har dessutom under vintern varit pådrivande för att regeringen ska ta beslut om direktiv till en utredning om översyn av krigsmaterielexporten. Centerpartiet vill att denna utredning ska lämna förslag till hur exportkontrollen gentemot icke-demokratiska stater kan skärpas.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...