måndag 19 mars 2012

Federley står upp för integriteten och tänker rösta nej till datalagringsdirektivet!

Det börjar dra ihop sig för riksdagen att rösta om datalagringsdirektivet. Att döma av mediarapporteringen kring detta verkar det nästan som att det bara är Centerpartister som är tveksamma och motståndare till att detta integritetskränkande direktiv ”måste” röstas igenom.

Från övriga partier är tystnaden kring detta direktiv slående medan Centerpartiet våndas över att ”behöva” rösta med alliansregeringens linje i detta. Därför var det härligt att höra Fredrik Federleys ord i Studio ett tidigare ikväll när han meddelade att han tänker röstar emot liggande förslag om datalagringsförslaget på onsdag.

Samtidigt som Socialdemokraterna och Moderaterna har gjort vad de kan för att införa ett övervakningssamhälle kan man konstatera att i de länder där man testat datalagringsdirektivet har nyttan av detta varit minimal för att bekämpa kriminalitet. De kriminella är nämligen datalagringsdirektivet inget hot. Redan idag erbjuder till exempel nätleverantörer tunneltjänster för att skydda sina kunders integritet. Detta innebär att datalagstiftningen kommer att bli helt verkslös för att bekämpa kriminalitet. Tro givet att de kriminella använder sig av den teknik som finns för att ej kunna spåras.

Låt oss hoppas att Fredrick Federleys uttalande idag ger övriga Centerpartistiska riksdagsledamöter råg i ryggen att rösta med hjärtat och med Centerpartiets medlemmar i denna fråga!

Detta är inte en fråga som Centerpartiet ska behöva ta stryk i bara för att Socialdemokraterna och Moderaterna har gjort gemensam sak. Kritiken ska läggas på förespråkarna inte på motståndarna! Därför är det viktigt att även tydliggöra fullt ut att Centerpartiet är emot införandet av datalagringsdirektivet!Media: SR, Svd1, Svd2, Svd3. AB, DN

Bloggar: Markus "Lake" Berglund, Henrik Alexandersson, Magnus Persson, Hanna Wagenius, Den hälsosamme ekonomisten


Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Tack för länken!

  Såg du debattartikeln i UNT idag också?
  http://lakonism.blogspot.se/2012/03/debatt-i-unt-idag-c-maste-skydda.html

  Kämpa på! :-)

  SvaraRadera
 2. Det är glädjande att se att det är fler och fler 'börjar greppa' hur det är med denna frågan.

  Hmm, jag får nog engagera mig i denna frågan. Tycker att det är en väldigt konstig debatt som förs av en hel del.

  Det är Socialdemokraterna som tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet som arbetat fram grunden till detta direktivet.

  Det är alltså dessa ovan 3 nämnda partier som tillsammans är osaken till att det överhuvudtaget finns ett direktiv att diskutera. Det är inte Centerpartiet som är det. Ändå verkar alla klaga på just Centerpartiet och våndas över hur Centerpartiets riksdagsledamöter kan tänkas rösta i omröstningen gällande implementering av direktivet och dessutom är det i sammanhanget helt betydelselöst hur Centerpartiets riksdagsledamöter röstar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...